a
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Silah ve Teknoloji Sistemleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Rinuel Aqula
HONUD Lideri & Normandy Komutanı
HONUD Lideri & Normandy Komutanı
Rinuel Aqula


Mesaj Sayısı : 1372
Kayıt tarihi : 02/07/12
Yaş : 34
Gerçek İsim : Yargı
RP Sevgilisi : Amber Sahra
Belirgin Özelliği : Otoriter, ikna edici, cesur, biraz dalgacı

Kişisel Bilgiler
Quidditch Mevkî:
Irk: İnsan
Özel Yetenek:

Silah ve Teknoloji Sistemleri Empty
MesajKonu: Silah ve Teknoloji Sistemleri   Silah ve Teknoloji Sistemleri EmptyPtsi 03 Eyl. 2012, 1:56 pm

Bu sistem ,içinde bulunduğumuz dünyanın silah ve teknoloji sistemlerini tanıtmak içindir. Var olan liste bir örnek niteliğinde olup tamamen bağlayıcı değildir. Üyelerimizden gelecek öneriler doğrultusunda uygun teknolojiler bu listeye alınabilecektir.



Genel Teknoloji Sistemleri



Nanoteknoloji: İnsan hücresinden bile küçük yapıda robotlar sayesinde tıp, silah ve sanayi, sosyal yaşamda her türlü alanda kullanılabilir. Hasarları onarabilir, pek çok sistemi güçlendirebilir.

Çeşitli Güdümleme Teknolojisi: Askeri alanda hava ve deniz kuvvetlerinde bu sınıf teknolojiyi kullanan araçlar plazma, sonik, lazer, nükleer, büyü gibi her çeşitte güdümlenmiş füze ve roketleri ateşleyebilir.

Zırh Teknolojisi: Başta calero sınıfı zırh ve tanklarda kullanılmak üzere geliştirilen savunma sistemidir. Nanoteknoloji dalıyla da beraber çalışmaktadır.

Plazma Teknolojisi: Silah sanayide güneş enerjisi baz alınarak üretilmiş bir teknoloji dalıdır. Hafif, orta ve yüksek düzeyde güç olmak üzere çeşitli sınıflara ayrılarak silahlar üzerinde kullanılabilir. Plazma kalibreli mermiler, plazma güdümlü torpido, füze ve roket bu teknoloji baz alınarak üretilmiştir. Çok güçlü zırhlara bile hasar verebilecek bir kapasitesi mevcuttur.

Sonik Teknoloji: Ses hızından eskiden beri yararlanan teknolojiler mevcuttur. H.O.N.U.D ve dünya bilim adamları bu teknolojiyi geliştirmek istediklerinde ortaya çıkan bu teknoloji ses gücünün hasar verme kapasitesi geliştirilerek bulunmuştur.

Hayalet Teknoloji: Büyü ve teknoloji kullanılarak bulunan bu sistem. Görünmezlik pelerinlerindeki büyülerden ve jet teknolojisindeki hayalet uçaklardaki sistemlerden de yararlanmaktadır. Bu sayede radarda görünme olasılıkları da düşer.

Büyü-Teknoloji Mutual Üretim Sistemleri: Başta savunma sistemleri olmak üzere hayatın her alanında teknoloji ve bürü birleştirilerek ortaya çıkmış bir teknoloji sistemidir. Büyü güdümlü roketler, füzeler, kalibreli mermiler, büyü yapısı barındıran bombalar bu teknolojinin eseridir. Zaman ilerledikçe gelişen yapısına rağmen yavaş işleyen bir daldır.

Biyo-Hızlandırma Teknolojisi: Calero sınıfı savaş zırhlarının kaynağını oluşturan teknolojidir. Zırh teknolojisinde de yardım alınmıştır.

İleri Süpersonik Teknolojisi: 2050’lili yıllarda Mach 8 hızına erişilmişti; ama yapılan son çalışmalar doğrultusunda uçaklar Mach 10 hızına kadar çıkartılabilmiştir. 1 mach hızı aşağı yukarı saatte 1200 km’ye denktir.

Biyolojik Serum Teknolojisi: Nanoteknolojiyle ortaklaşa çalışarak ablin serum teknolojisinin gelişmesine katkı sağlamıştır.

Gelişkin Menzil-Darbe-Elektronik Teknoloji Sistemleri: Silah sanayide standart silahların bir çoğunun özelliklerini arttırmak amacıyla kullanılan teknolojidir.


Silahlar

Lloyt:İngiliz yapımı çift sıra 10ar mermiden oluşan kapasiteye sahip şarjörü vardır. Tek/Çift hareketli, yarı otomatik bir tetik mekanizmasına sahiptir. Silaha susturucu, fener vb takılabilir.

ST: çift hareketli, kısa geri tepmeli, tam otomatik tabancadır. Silah iki çeşit mermiye sahiptir. Ap mermilerine sahip kısmı standart serisi, gv13 mermilerine sahip kısmı zırh delici modelidir. Bu model özel operasyonlarda kullanılır.

ST-L: St’nin boyut olarak küçültülmüş, cebe sığacak halidir.

R1 Tabanca: Klasik bir tabanca türüdür. Tek atış ve yarı otomatik olarak kullanılabilen bu silahın mermilerinin ucunda isteğe bağlı olarak ufak bir patlayıcı da bulunabilir. 2040’lı yıllara kadar bu silah ordularda kullanılmaya devam etmiştir; ama zamanla önemini yitirmiştir. Yine de zaman zaman kullanıldığına rastlanmaktadır. 18 mermi almaktadır. Mermi çapı: 9 mm.

D7 Tabanca: Gelişen teknolojiyle birlikte üretilmiş tek atış yapabilen bir tabanca türüdür. Ayarlama sistemi sayesinde düşük seviyedeki zırhlara zarar verebilir. Patlayıcı mermi de kullanabilir. 18 mermi almaktadır. Mermi çapı: 9.8 mm.

D12 Tabanca: D7’nin muharebelerde daha iyi savaşmasını sağlamak adına geliştirilmiş bir versiyonudur. Tek atış, seri atış ve yarı otomatik atışlar gerçekleştirebilir. Düşük seviyedeki zırhlara fazla zarar verememesine rağmen çatışmada avantaj sağlayan bir silahtır. 18 mermi almaktadır. Mermi çapı 9.5 mm

S3 Tabanca: Klasik tabancaların mermi kapasitesine göre daha az mermi alır. 14 mermi almasına rağmen genelde hedefi ıskalamamasıyla meşhurdur. Ortalama bir keskin nişancı tüfeği gibi ilk dört kilometrede mermileri hiçbir sapma göstermez. Genelde suikast amacıyla kullanılan bir destek silahtır. Mermi çapı: 8 mm

D17 Mini Tüfek: Genelde özel kuvvetlerde görev yapan askerlerin standart silahıdır. Mermi kapasitesi otuzdur ve kullanışlı bir silahtır. Namlunun altına yerleştirilecek ufak bir hazne ile orta tesirli bombalar ateşlenebilmektedir. Dört yüz metreye kadar kesin sonuç alınabilmektedir.

R90: 40 mermi kapasiteli bu silah tek atış yapabildiği gibi seri atış da yapabilir. Hafif makineli silahlara göre menzili oldukça geniş olup iki kilometreye kadar kesin başarı sağlamaktadır. Ayrıca mermileri standarda göre daha hızlı gitmekte olup bu sayede verdikleri zararı arttırırlar. Bu sayede orta güçteki zırhları bile delebilirler uygun koşullarda.

NR8: Profesyonel timlere verilen bir ekipmandır. Dikkatli bir şekilde ateş edilmezse hedefi çabucak öldürebilecek güçtedir. Küçük kamerası sayesinde kızılötesi görüşler alarak duvarların ardını da görebilmektedir. Pek çok çeşit mermi türünü ateşleyebilir. 45 mermi kapasitesi vardır.

PZ6: Plazma atıcılarının ilk üyelerindendir. Sekiz atış kapasitesi olup orta derece hasar verebilecek plazma atar. İleri seviyedeki birimlerin kullanabildiği bu silah şiddetli çatışmalarda kurtarıcı rolündedir.

A60 Standart Piyade Tüfeği: Pek çok orduda standart piyade ekipmanı olarak kullanılır. Hiç tutukluluk yapmayan bir mekanizması ve fazla ısınmayan bir namlu ucu vardır. 50 mermi kapasitesiyle isteğe bağlı olarak tek atış ya da seri atışlar yapar. Mükemmel atış menzili bir kilometredir. Elektronik dürbünüyle her türlü hava koşulunda ateş yapmanızı sağlar; ama hava koşullarının kötülüğü mükemmel ateş menzili kısaltabilir.

M-80 Dürbünü Fonksiyonlu Tüfek: 60 mermi alabilen bu silah ister tek atış yapar ister seri atış. Dürbünü her türlü ortamda net görüntü alınmasını sağlar ve bunu yapabilmek için de kızılötesi vs türü çeşitli özellikleri vardır. Mermileri altı bin metreye kadar sapma göstermez. İki cephanelik özel bir haznesi olup oradan mini roket, zırh delici mermi gibi atışlar yapılabilir. Bu silah genellikle suikast timlerinin vazgeçilmezlerindendir.

An-13:Hafif zırhlı araçlara yönelik üretilen silah 25 mermilik şarjör kapasiteli ve etkili menzili 6000 metre olup 6500 metrede tabak büyüklüğünde bir nesneyi vurabilir. Kullanımı ve bakımı kolay olan silah, sınıfının diğer örneklerinden daha kolay da katlanabilmektedir. Yapımında havacılık alüminyum, uranyum ve titanyum kullanılarak kalibresinin düşürülmesi hedeflenmiştir.

An-14:An13’ün 2100lü yıllara tasarlanmış halidir. 7,62 mm yerine 4,13 mm mermi kullanılır. Etkili menzil 7500e çıkarılmıştır. Şarjör kapasitesi 30a çıkarılmıştır. Standart olarak 30 fişeklik bir şarjör ile birlikte kullanılan tüfeğin, 25 ve 40 fişeklik şarjör opsiyonları da mevcuttur. Gece görüş gözlüğü, hedef noktalayıcı takılabilir.

Honud-5: Modüler bir kundağa entegre edilmiş kızak sisteme sahiptir. Kullanıcıya göre 6 kat uzatmalı dipçik, sessiz kurma sistemi ve kilitlemeli bir düzeneğe sahiptir. Düzeneğinde An-14'ün patentli gaz sistemi kullanılmaktadır. Krogan ordusunun standart piyade tüfeği k-89 tüfeklerinin fazla ısınma problemi "gaz piston sistemi" ile çözülmüştür. K-89 Tam otomatik modda tüm şarjör bitirilince dokunulmaz hale gelecek derecede ısınmasına rağmen Honud 5’iin gövdesi çıplak elle dokunulana bilinecek kadar soğuk kalır. 8000 metreye kadar etkili menzilde olup 9000.metreye uzatma çalışmaları devam etmektedir.

RL-9: 60 mermi kapasiteli bu silah seri atışlarını çok hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Hafif yapısıyla pratik bir silahtır. Yakın mesafeden yapılan çatışmalarda en güçlü etkiyi gösterir. Çabuk ısınmaz ve dayanıklı bir tüfektir.

PZ9: Plazma atıcılar daha da güçlendirilerek yapılan bu tüfek otuz atış yapabiliyor olup ufak ölçekte plazmalar atar. Tıpkı bir tüfeğin mermisi gibi de diyebiliriz. Tek bir atışla orta ölçekte bir zarar verir. Ama seri atışa geçildiğinde hedefe büyük zararlar verebilir.

PZ12: Bir çeşit plazma topu da denebilir bu tüfeğe. Tek bir atış yapıyor olup her atış arasında iki dakikalık bir zaman diliminin geçmesi gerekir. Bu nedenle yoğun çatışmalarda çok fazla tercih edilecek bir silah olmasa da verdiği hasarın büyüklüğü nedeniyle talipleri bulunmaktadır.

Mitralyöz: Eskiden ağır yapısıyla sık kullanılmasa da şimdilerde her tür ebata indirgenebilecek bir silah olduğu için favori silahlardan biri olmuştur. Namlusu dönerek seri bir şekilde mermi ateşleyebilen bu silahın mermi kapasitesi girdiği ebatın türüne göre değişkenlik gösterse de saniyede 90 mermi atabilir. Girdikleri ebatlar genellikle hızlandırıcı türünden giysilere uygun olabilir. Helikoptere de takılan türleri olmakla birlikte portatif yapıda olanlarını da bir asker rahat bir şekilde kullanabilmektedir.

PZT-3: Plazma toplarının taşınabilir halidir. Yine de ağırlığı nedeniyle yakın muharebelerde fazla kullanılmaz. Güç hücreleriyle çalışıyor olup her bir hücresi en fazla yirmi beş atımlıktır. Fakat güç hücrelerinde yapılacak bir ayarlama ile birlikte yirmi beşlik atımın enerjisi tek bir atıma sığdırabileceği gibi bunun çeşitli kombinasyonları da kullanılabilir. Bu sayede plazmaların gücü arttırılarak daha fazla zarar vermesi amaçlanır.

K-7 Suikast Tüfeği: S3 tabancasıyla birlikte bir takım oluştururlar. Elit suikast timlerinin en çok sevdiği silahlardandır. On bin metreye kadar sapma göstermemekle birlikte yedi bin metreden hedefi tam isabetle vurabilecek bir dürbün sistemine sahiptir. İnce kalibredeki her türlü mermiyi ateşleyebilir. Yirmi mermi alır; ama namlusu çabuk ısınabildiği için seri atışlara çok da elverişli değildir. Orta ağırlıktadır. Tehlikeli bir silah olduğu için H.O.N.U.D ve bazı askeri birliklerin cephaneliklerinde bulunur sadece.

G1 El Bombası: Standart el bombası olarak da tabir edilir. Parça tesirlidir ve elli metrekarelik alanda maksimum etki gösterir.

GRZ Bombası: G1’in iki kat gücünde olan tesiri yüksek bir el bombasıdır.

GRZ-1: Elektromanyetik el bombası olarak kullanılır. Yüz metrekarelik alanda orta ölçekteki teknolojik cihazların çalışmamasına neden olur.

GRZ-2 Sis Bombası: Yoğun bir sis tabakası bırakarak düşmanların görüş alanını azaltır. Hedef bir buçuk metreden ötesini göremez.

GRZ-3: Her türlü koruma ve patlama büyüleri bu bomba içine sokulabilmiştir.

GR Bombası: İnsanın sinir sistemine işleyerek tüm sistemlerinin durmasına neden olan biyolojik bir silahtır. Maksimum tesir alanı elli metrekaredir. Mesafe arttıkça yaşama şansı artar. Üç yüz metrede tüm etkisini kaybeder. Tehlikeli bir silah olduğu için sadece H.O.N.U.D cephaneliğinde bulunmaktadır.

Ses Bombası: Ses dalgaları yayarak etrafta tahribat yapmaya yarayan bir bomba çeşididir. Yüz metrekarelik alanda etkilidir.

E-5: Standart bir patlayıcıdır. 100 gramı yirmi metrekarelik alanda etkili olur. Orta ölçekte hasara neden olur.

E-8: Hasar kapasitesi 100 gramı elli metrekareye çıkarılmış olup verdiği zarar yüksek ölçeğe getirilmiştir.

E-10: C4'ün beş katı gücüne eş değer bir patlayıcıdır. 100 gramı 2 blokluk bir alanı yok edebilir.

ELS: Toz şeklinde bir patlayıcı olup mermi kalibrelerine entegre edilebilir. 100 gramı yüz metrekarelik alanda etkili olduğundan mermi kalibrelerine düşük oranlar eklenir.

Roketatar(RC): Tek hazneli yoğun tahrip gücüne sahip roketleri ateşlemeye yarayan bir silahtır. Her güdümde roketi ateşlemeye elverişli bir mekanizması vardır.

RC-3: Standart roketatarın hazneleri geliştirilerek iki hazneli hale getirilmiştir. Atış menzili de arttırılmıştır.

RC-7: RC-3'ün her türlü düşman aracına kilitlenebilen şeklidir. Roketlerinin saptırılması oldukça güçtür.

Sonic Top: Maximum ve minimum ses dalgaları arasında ayarlama yapılarak kullanılabilen bir top çeşididir. Ses dalgalarıyla bir binaya bile büyük zararlar verilmesine yol açabilir.

D45 Bombalı Tüfek: Toplu bir mekanizması olup revolver benzeri bir silahtır. Ama boyutları hafif makinalı silahlar kadardır. 20 kadar ufak roket, büyük sabot mermileri alabilir. Seri bir şekilde atış yapması mümkündür saniyede dört atış yapar. Tüm mühimat bir anda kullanılsa bile mekanizması ısınıp tutukluluk yapmaz. GRZ-1’lerin farklı tasarımları da bu silah için cephane olarak kullanılabilir. Farklı nitelikte cephane eklendiğinde silahın bilgisayarından atış sırası kararlaştırılabilir.

SHT 8: İ.N.K.A.B ( İngiltere Kraliyet Birliği ) üyelerinin tercih ettiği İngiliz yapımı hafif makinalı bir tüfektir. 40 mermi kapasitesi dört bin metreye kadar sapma göstermeyen yapısıyla kaliteli bir silah olup kolay kolay ısınmaz. Mermi çapı küçük olduğu için her uzaklıktan hedefi rahat vurması amaçlanmıştır. Plazma çekirdekli mermiler de taşıyabilir.

Yansıtıcı: Belli orandaki enerji dalgalarını kaynağına geri göndermeye yarayan bir çeşit silahtır. Hafif, orta ve yüksek düzey enerji frekanslarına göre ayarlanabilmektedir.

Plazma Atıcı: Genelde kola bağlanan türleri bulunmaktadır. Kendi enerjisiyle çalışıyor olup orta düzeyde plazma topları atmaya yarar.

Calero ( C ): Hızlandırıcı elbiselerinin en ilkel versiyonudur. İlk örnekleri hala H.O.N.U.D karargahında bulunmakta olup normal bir elbiseyi andırır. Caleronun eklem yerlerine bağlanan kumaş şeklinde şeritler halindeki versiyonu da mevcuttur ve kullananı normal bir insanın iki katı hızına eriştirir.

C3: Calero serisinin bir sonraki aşamasıdır. Hızlandırma yeteneğine karışılmamış olup belli oranda koruyucu zırh eklenmiştir. İlk versiyonun tehlikeli yanları azaltılarak daha güvenli hale getirilmiştir. Ama orta düzeydeki elektronik bombaların ateşlenmesi durumunda tüm sisteminin belli bir süreyle etkisiz hale gelmesi bazı dez avantajları da beraberinde getirmiştir.

C5: Calero serisinin savaşlarda daha iyi sonuçlar veren çeşididir. Zırhı maksimum düzeye getirilmiş koruması arttırılmıştır. Yine de kullanımının getirdiği zorluklar nedeniyle güçlü askerlerin kullanması gerekmektedir. Hızlandırma yeteneği de ortalama bir aracın yaptığı sürate eş değer tutulmuştur.

C7: Serinin şu ana kadar üretilen en yeni üyesidir. Zırhı güçlendirilmiş ve hidrolikleştirilmiş, bilgisayar sistemleri eklenmiştir. Orta düzey bir mitralyöz( Minigun ), hafif makinalı, mini roketler, orta düzey plazma atıcı, çelik kancalar, ufak patlayıcılar gibi acil durum cihazları eklenmiştir. Nano teknolojinin nimetlerinden yararlanılmış hızı arttırılarak bir araçla yarışacak düzeye gelmiştir. Kaskına eklenen veri bankaları sayesinde internetle kurulan bağ sayesinde pek çok bilgiyi kullanıcısına getirebilmektedir. Bu zırhı sadece çok yetenekli askerler kullanabilmektedir ve zırhı pek çok patlamaya da dayanabilmektedir; ama büyük düzeydeki saldırılara karşı savunması giderek düşer.

Cs7: C7’nin yüksek düzey zırhı, silah sistemleri çıkarılmış halidir. Veri bankaları varlığını korumakla beraber kullanıcının taktığı bir gözlük sayesinde istenilen bilgiler edinilir. Hızı aynı olmakla birlikte verdiği koruma bir kevlar tabaka kadardır. Daha pratik ve kıvrak savaş tecrübesi isteyen askerlerin kullanacağı bir sistem olup üstün eğitim görmüş askerler kullanabilir.

Albin: Nanoteknolojinin nimetlerinden faydalanarak üretilen bir serum serisi olup çeşitli özellikleri vardır. Kişiyi caleroya gereksinim duymadan hızlandıran türleri olduğu gibi biyolojik yönden güçlendiren, izleme amaçlı kullanılan türleri de vardır. Her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde çeşitli kombinasyonları hazırlanabilmektedir.

VS-7: Hayalet uçaklar ve sihir dünyasındaki görünmezlik pelerinleri baz alınarak üretilen bu giysi kullananı tamamen görünmez kılar radarlarda da görünmemesini sağlar. Ama belli bir kullanım süresi olduğu için uzun soluklu operasyonlarda sürekli kullanımı mümkün değildir. Belli periyotlarla şarj edilmesi gerekir.


Tanklar

Hummer 87 ( H-87 ): 2000’li yılların askeri jipleri geliştirilerek daha güçlü hale getirilmiştir. Hafif ve orta düzey pek çok silah sistemi mevcut olup lastiklere eklenen nanotekneoloji ürünleri sayesinde patlayan lastik seyir halindeyken onarılabilir.

Hummer 90( H-90 ): H-87’nin geliştirilmiş versiyonu olup hafif ölçekli plazma topu eklenmiştir.

RPT: Zırhlı personel taşıyıcısı olarak isimlendirilir. Gelişkin bilgisayar sistemleri sayesinde gerektiğinde uydularla bağlantı kurarak kötü hava koşullarında bile yolunu bulabilir. Orta ölçekli savunma sistemleriyle donatılmış olup H-87’deki nanoteknoloji aracın paletlerine yerleştirilmiştir. Bir seferde iki yüz asker taşıyabilen modelleri mevcuttur.

T-9: 2100 yıllarında üretilmiş standart özelliklerde bir tanktır. Her çeşit güdümlü topu ateşleyebilir, zırh delici mermileri ve 100 mm’lik mermileri kullanabilen bir makineli silahı mevcuttur. Navigasyon sistemi, sessizlik modu, kilitlenme sistemi oldukça gelişkin bir tanktır. Manevra yeteneği 2050’li yıllardaki tanklara göre iki kat arttırılmıştır. Zırhı yüksek düzeydedir; ama plazma toplarının atışlarına uzun süre dayanacak kadar tasarlanmamıştır.

TF-7: T-9’un tüm standart özelliklerini barındırmasının yanında ek olarak paletlere nanotek. tüpleri yerleştirilmiştir. Bu sayede paletler zarar gördüğü anda nano teknoloji sayesinde paletler kendini yenileyebilmektedir. Ama bu sadece bir kereye mahsustur.

TF-10: TF-7’nin özelliklerini barındırmakla birlikte ona göre biraz daha hantal bir yapıya sahiptir. Genellikle belli bir bölgeye konuşlanıp bombardıman yapmaya yönelik bir araçtır. Normal tanklara göre iki kat hızlı ateş kapasitesine sahiptir ve topları iki kat daha güçlüdür. Bu özelliklerine oranla zırhı da güçlendirilmiş olup belli bir süre plazma toplarına bile dayanabilecek şekilde tasarlanmıştır.

TF-20: İleri muharebe tankı olarak üretilmiştir. TF-7 standart özelliklerine sahiptir; ama tek farkı nanotek. Tüplerinin zırhın yapısında da bulunmasıdır ve iki defa yenilenme özelliği gösterebilirler. Genellikle plazma topları ateşler.

TF-40: H.O.N.U.D ve Almanya ortaklı olarak üretmiş olan bu tank pek çok savaş alanında savaşabilecek bir yapıya sahiptir. 3 nanotek tüpü, her türlü güdümlü topu ateşleyebilen sistemi, plazma topu ateşleme kapasitesi, her türlü mermiyi kullanabilen makinelisi, gelişkin bilgisayar sistemleri, büyü ve teknoloji kullanılarak oluşturulmuş hayalet sistemleriyle en çok tercih edilen tanktır. Hayalet sistemi sayesinde hem görünmez olup hem de radarlara yakalanmazlar; ama enerjileri çabuk tükenebildiği için bu sistem uzun süreli kullanıma elverişli değildir. Zırhı pek çok patlama ve plazmaya dayanabilir; ama elektromanyetik bombalar sistemlerinin çalışma verimini düşürebilir. Bu nedenle her ne kadar anti manyetizma sistemi kullanıyor olsa da olumsuzluklar tamamen giderilmiş değildir. Silah sistemi içinde tankın gövde zırhından çıkıp ve 360 derece dönüş yapabilen orta ölçekli roket sistemi mevcuttur. Bu sayede manevra kabiliyeti her ne kadar gelişkin olsa da dönüş yapmadan atış yapabilir. Aynı roket sisteminin uçaklara kilitlenme özelliği de mevcuttur.

TD-10: Anti tank savunma sistemleri adı altında üretilen ve savaşlarda tankları hedef alan bir araçtır. Her türlü tankla savaşabilecek kapasitesi olup, bilgisayar sistemleri gelişkindir. TF-40’ın roket sistemi buraya da entegre edilmiştir; ama onun uçaklara kilitlenme özelliği kaldırılmış olup sadece tankları vurması hedeflenmiştir. Fakat TF-40’ın zırh sistemleri kadar gelişkin bir korumaya sahip değildir. Fakat TF-7’nin nanotek. Sistemi buraya da eklenmiştir. Asgari düzeyde lazer sistemleri mevcuttur.

TD-15: TD-10’nun uçakları hedef alan versiyonudur. TD-10’a göre daha ufak bir hacmi olmakla birlikte TF-40’ın kilitlenebilen roket sisteminden daha üstün sistemler kullanmaktadır. Genellikle sabit bir alana mevzilenip bombardıman yaparlar. Orta ölçekli bir makinelisi de mevcuttur. Belli oranda plazma ve lazer sistemleri eklenmiştir.

Guardiner: 8 metre boyunda devasa bir metal robot şeklinde zırhlı birimdir. Robot, insan bedenini andırıyor olup bir kullanıcı tarafından yönetilmektedir. Zırhı çok sağlam olup üstün bilgisayar teknolojisiyle donatılmıştır. Pilotun oturduğu kabin kırılmaz camdan yapılmış olarak dışarıdan da görünmektedir. Kendi ağır makineli silahı, D45 bombalı tüfek, patlayıcıları, roket sistemleri, anti tank ve uçaksavar kalibreli mermi sistemleri, zırhını iki defa yenileyebilen nanotek. tüp teknolojisi bulunmaktadır. Belli yerlere sabitlenme özelliği sayesinde de hat koruması yapabilen güçlü birimlerdir.

UPT-S: İstihbarat toplamak amacıyla üretilmiş insansız bir araçtır. Ufak ebatlarda bulunur, gelişkin bilgisayar sistemleri barındırır.


Savaş Uçakları

P-4: Kıvrak bir jet olup düşük düzey bir zırhı vardır. Nanotek tüp teknolojisinden yoksun olmasına rağmen kıvraklığı sayesinde düşmanın uçuş hatlarını kolaylıkla yarabilir. Hafif makinelisi, nükleer güdümlü füzeleri ve eşsiz bir navigasyon sistemi ile kilitlenme sistemi mevcuttur. P-4 jeti tüm hava kuvvetleri içinde standart özelliklerin bir çoğunu bünyesinde barındırır.

P-9: P-4’un zırhı geliştirilmiş modelidir. Ayrıca irtifa gücü arttırılmış olup daha yüksekte savaşabilmektedir.

SR-7: Ufak yapıda hafif, çevik bir jettir. Helikopter gibi sabit durabilmesi sayesinde her türlü savaşı gerçekleştirebilir. Büyü barındıran silahları sayesinde etkin bir silah gücüdür. Tüm çevikliğine rağmen zırhının güçlü olması onu ağırlaştırmamıştır. Nanotek. tüp teknolojisi burada kullanılmakta olup ayrıca nano teknoloji sayesinde zırhın ağırlaşması engellenmiştir. P-4’un standart silahlarının yanı sıra seri şekilde ateşlenebilen bir roketleme sistemi mevcuttur. Bilgisayar sistemleri her türlü kırma işlemine karşın gelişkindir. Tek kusuru irtifasının düşük olmasıdır. P-9 jetinden yüksek olsa da daha yükseklerdeki muharebeler için uygun değildir.

SR-10: SR-7 daha da geliştirilerek büyük muharebelere katılabilecek bir savaş jeti haline gelmiştir. Boyutu artmış, silah sistemi güçlendirilmiştir, her çeşit güdümlü füzeleri sayesinde H.O.N.U.D’un en çok güvendiği uçaklardandır.

R-15: Standart tüm özellikleri taşır. Taşıdığı elektromanyetik bombaları sayesinde dijital savaş güçlerinin korkulu rüyası haline gelmiş bir uçaktır. Yüksek irtifa gücü olmaması nedeniyle alçaktan uçar ki bu onun için bir dezavantaj oluşturur. Ama ortalama bir kıvraklığı olduğu için çoğu pilot bu uçakla iyi iş çıkarabilir.

R-50: Büyü ve teknoloji kullanılarak tasarlanmış görünmezlik sistemi, her çeşit güdümlü füzeleri, ağır ve hafif makineli silahları, süpersonik hız sistemi bulunmaktadır. Bu hız sistemi sayesinde mach 10 hızına erişebilir. Yüksek irtifalarda hareket edebilir. Hedef saptırma sistemi diğer uçaklara oranla daha da geliştirilmiştir. Sadece çok iyi refleksleri olan pilotlar bu uçağı kullanabilir.

R-60: R-50’nin tüm özelliklerini taşır. Tek farkı Mach 10 hızı atmosferin çeşitli katmanlarına çıktıkça güzü azalmayan bir şekilde tasarlanmıştır burada. Büyü güdümlü roketler ve füzeleri de ateşleyebilir.

Viper: Savaş gemilerinin jetleri olarak tasarlanmış olsa da Dünya üzerinde de bulunmaktadır. uzaya girip çıkabilir, gelişkin bilgisayar sistemleri kullanır. Mach 9 hızına ulaşabilir. Savaş gemileri kadar olmasa da ufak çaplı atlayış sistemleri( ışınlanma) vardır; ama bu özelliği atmosfer içinde kullanmaları büyük enerji gerektirdiğinden gezegen içlerinde fazla kullanılmaz. Her türlü kalibrelik mermiyi atabilen bir makinelisi ve çeşitli güdümleme yeteneğine sahip olan roketleme sistemi mevcuttur.

G-8: Hayalet uçak olarak da adlandırılır. Bu nedenle yavaş uçuşlara elverişli bir yapısı vardır ve görünmezlik sistemi bu jette daha güçlüdür. Düşman hatlarının her katmanına ulaşıp istihbarat toplamakta kullanılır. Standart bir makineli ve roketleme sistemi mevcuttur. Radarda görünmeyişi de avantaj sağlar; ama yine de sistemin harcadığı enerji yüzünden belli bir süresi vardır görünmezliğin.

Bombard: Her türlü irtifadan yoğun bombardıman yapmaya yarayan bir bombardıman uçak serisidir. Her türlü ebatı bulunur ve her türlü savaş alanına dalabilecek tasarımları vardır.

Transla: Kargo uçak serilerini oluşturur bu tür. Her türlü taşımacılığa elverişli tasarımları bulunmakla birlikte azami ölçüde savunma sistemleri mevcuttur.

Vrecher: Her türlü manevrayı yapabilen bir saldırı helikopteridir. İki mitralyöz, iki roket ateşleme sistemi, gelişkin bilgisayarları vardır. Mitralyözünde çekirdeğine büyü işlenmiş mermiler bulunabilir.

Vrecher-10: Standart V’nin tüm özelliklerinin yanında büyü güdümlü roketler taşıyabilir.

Eagle: Geriye doğru dönmeden arkasına ateş edebilen bir silah sistemi dışında tüm özellikleri standarttır. Büyü güdümlü roket ve büyü çekirdekli mermi ateşleyebilir.

Eagle-10: E helikopter serisinin özelliklerine sahip olmakla birlikte ağır yükleri taşıyabilecek bir güce sahiptir.

Coperum: Bir jetin yapısını andırmasına rağmen helikopter sınıfında güçlü bir saldırı-savunma aracıdır. İki tane arka pervanesi sayesinde en kıvrak manevraları gerçekleştirebilir. Her türlü kalibrede mermi atabilen makinelisi, her türlü güdümlü füze ve roketi atabilen bir ateşleme sistemi mevcuttur. Çok sessiz olması da muharebelerdeki başarısını arttıran bir diğer faktördür. Ön buruna yerleştirilmiş ve hareket edebilen plazma topu sayesinde de ağır saldırılara yanıt verebilir.

RBS: Bir insan boyutlarında olan bu araç kullanıcısının içine girmesiyle tıpkı bir robota dönüşür. Dengesi çok hassastır ve hava kuvvetlerinin en güzide araçlarından biridir. Orta ölçekti her silaha sahiptir. Sadece büyü güdümlü silahları olmadığı için bazı çatışmalarda zorlanabilir. Süpersonik hız kapasitesi 5 mach olup uzaya da birkaç dakika çıkabilir. Ufak roketleri yüksek zırh gücüne bile zarar verecek kapasitededir. Zırhı güçlü olup pek çok saldırıya dayanabilir.

UPA-S: İnsansız hava aracı sınıfıdır. İstihbarat ve bombalama amaçlı kullanılan türleri bulunur. Her çeşit güdümlü roket taşıyabilir. Bilgisayar sistemleri gelişkin olup genellikle yüksek irtifadan uçarlar.



Deniz Kuvvetleri



STS Çıkarma Gemisi: İleri teknolojiye sahip bir çıkarma gemisidir. Her türlü zırhlı araçla birlikte askeri personeli taşıyabilecek kapasiteye sahip olup ebatları değişkenlik gösterir. Savunma sistemleri sayesinde de kendisini koruyabilecek niteliktedir.

HUS Denizaltı Sınıfı: H.O.N.U.D yapımı olan bu deniz altı okyanusun en derin noktalarında bile seyredebilecek şekilde tasarlanmıştır. Her çeşit güdülenme özelliğine sahip torbidoları, kendi su altı jetleri, plazma ve sonik top çıkışları, elektronik mayın kurma sistemi ve gelişkin sonar sistemleri bulunmaktadır.

HUS Nükleer Denizaltı Sınıfı: Denizaltının tüm özelliklerine sahip olmakla birlikte ondan tek farkı nükleer silahlarının bulunmasıdır.

Parnol(PR): Karasuları içinde devriye gezen gemilerdir. Her çeşit ebadı bulunabilir. Kendi devriye botlarıyla denetimi üst düzeye çıkarabilirler. Gelişkin radar sistemleri, hafif makineli silahları ve orta düzey roket sistemleri mevcuttur. Hedef caydırma mekanizması sayesinde kendisini daha iyi koruyabilmektedir.

PR-7: PR’nin standart özelliklerine ek olarak sinyal bozucu özellikler eklenmiştir ve hızı iki katına çıkartılmıştır.

H-5 Fırkateyn: Savaşlarda ağır tonajlı gemilere destek amaçlı üretilmiştir. Orta düzey silah sistemleri ve uzun menzilli lazer güdümlü füzeleriyle modern bir savaş gemisidir.

H-10 Hücumbot: Savaşlarda ileri saflarda yer almak için tasarlanmıştır. Fırkateyne göre yarı boyda ve ona göre daha çevik ve atiktir. Manevra kabiliyeti yüksektir. Ufak çaplı plazma kalibreli mermi atabilen makinelisi bulunur. Protego büyüsü barındıran savunma sistemleri mevcuttur. Düşman hatlarını yıpratmakta beceriklidir.

R-7: Savaşlarda hasar görmüş gemileri, suda yardıma muhtaç olan kişileri kurtarmak amacıyla geliştirilmiş arama kurtarma gemisidir. Aynı zamanda mayın temizleme sistemleri vardır. Hafif ölçekli silahlarla belli düzeyde kendisini savunabilir.

H-20 Muhrip: Denizaltılara karşı etkili olabilecek silah sistemlerine ve salvo atışlarına dayanıp tepki verebilecek sistemlere sahiptir. Plazma topu sayesinde geniş çaplı hasarlar verebilir. 360 derece oynar başlı makineli silahlarıyla her yöne ateş açabilen orta büyüklükte hızlı bir savaş gemisidir. Kısa süreliğine görünmez olmasını sağlayacak hayalet gemi sistemi mevcuttur.

R-10: Denizde her türlü araştırmayı yapabilmek adına geliştirilmiş, üstün bilgisayar sistemlerine sahip gemilerdir.

SOP Özel Kuvvetler Gemi Sınıfı: Boyutu oldukça küçük; ama silah sistemleri gelişkin olan bu gemi düşman hatlarının içine sızıp kargaşa yaratmak amacıyla kullanılır. Deniz komandolarından oluşan personeliyle diğer düşman gemilerine sızma girişiminde de bulunabilir.

H-40 Kruvazör: Muhriplere göre daha büyük ve hantal olan bu gemiler ağır silahlarla donatılmış üstün savaş gücüne sahip olan bir muharebe gemisidir. Plazma silah sistemi, sonik top çıkışları, her çeşit güdülenme özelliğine sahip roket sistemi, her kalibrede mermi alabilen makineli silah sistemi, anti denizaltı savunma sistemleri, frekans bozucu cihaz yapısı mevcuttur.

H-45 Kruvazör: Standart kruvazörlerin manevra kabiliyeti geliştirilmiş halidir, yine de muhriplere oranla biraz hantaldır. Nükleer silah taşıyabilen türleri de mevcuttur.

H-50 Uçak Gemisi Sınıfı: Kruvazörlerin standart silahlarına sahiptir. Nükleer silah gücü vardır ve ağır topları rahatlıkla ateşleyebilir. 30-50 arası savaş jeti bulundurma kapasitesi mevcut olup, kendi yapım ve tamirhane hangarları da vardır. Her türlü ihtiyacını kendisi karşılayabilecek yapıdadır aslında. 500 kadar da deniz piyadesi barındırabilir bünyesinde.

Savaş Gemisi: Uzayda hareket eden ileri teknoloji ürünü bir gemidir. Meslekler bölümünde ilgili tanıtımı bulabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Silah ve Teknoloji Sistemleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Genel Teknoloji Sınıfları
» Silah Kullanım ve Ordu Birimleri Yönetim Sistemi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
a :: Rosetta :: Ana Bina :: Sistemler-
Buraya geçin: